Postul este perioada în care anumite alimente sau grupuri de alimente sunt excluse din dietă din motive religioase, de sănătate sau spirituale.
În timpul postului, este important să acorzi o atenție specială alimentației pentru a asigura că primești toți nutrienții de care corpul tău are nevoie pentru a rămâne sănătos și energic.
Atenție, însă, la ce alimente consumați în timpul postului pentru că unele sunt foarte toxice.
Medicul Laura Ene a explicat ce înseamnă o masă sănătoasă, dar şi cum ar trebui să arate farfuria noastră într-o zi de post.
„Într-adevăr, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, iar noi cu toate alimentele pe care le avem la îndemână în comerț, din păcate, mai degrabă ne intoxicăm cu E-uri și cu alimente procesate.
Ar fi bine să alegem alimentele cât mai curate, cât mai puțin procesate. Dimineaţa putem alege să mâncăm o felie, chiar două de pâine integrală cu humus sau cu fasole bătută, alături de care mai putem pune şi un ardei sau un castravete. Ar trebui să fie suficient cât să ne ferim de pateurile vegetale din comerț, pentru că sunt pline de E-uri și sunt echivalentul mezelurilor din punct de vedere al problemelor pe care le pot crea în timp.
Pentru masa de prânz putem alege un orez integral, o pastă integrală, un cartof copt, o mâncare de mazăre. Să evităm, totuşi, prăjelile în perioada Postului Paştelui. Acestea sunt şi un pericol pentru siluetă. De obicei, ieșim din post cu mai multe kilograme decât am intrat pe baza acestor exagerări alimentare. Să nu uităm să includem în alimentaţia noastră nuci, alune, migdale, dar nu mai mult de 30g/zi.„, a spus medicul Laura Ene, citată de Antena 3.